بر حسب کاربری و میزان تجهیزات نصب شده در اتاق سرور و دیتا سنتر حجم زیادی از کابل و لوله و کانال وارد اتاق می شود. این ورودی ها از بالا یا پایین یا هر دو طرف می تواند وارد اتاق گردد. همچنین کابل ارتباطی بین رک ها را در این اتاق داریم. یکی از بهترین اشکال ممکن ورود و ارتباطات از پایین اتاق است و دلیل آن کف کاذب می باشد.

کف کاذب اتاق سرور سازه ای است با قطعات مربعی شکل که بر روی کف اصلی اتاق نصب می شود. کاربردهای بسیاری برای این کف میتوان متصور شد که استفاده از آن سبب بهبود عملکرد این اتاق می شود.

کاربرد کف کاذب اتاق سرور

  • زیبایی: کف کاذب پس از اجرا تمامی ادوات و کابل های زیرین را پوشش داده و شکل زیبایی را به اتاق می دهد.
  • توزیع مناسب جریان هوا: جریان هوا به شکل مناسبی در زیر اتاق جریان می یابد.
  • امکان عبور لوله های تاسیسات: تجهیزات سرمایش اتاق سرور به صورت InRow نیازمند لوله کشی تا پنل دمنده می باشد و در سیستم Down Flow چه در صورت وزش باد زیر کل کف یا از طریق لوله از زیر کف کاذب انجام پذیر است.
  • توزیع وزن مناسب: وزن اتاق به صورت مساوی روی کف پخش می شود.
  • دسترسی آسان به کابل و لوله ها: تایل و پانل ها به راحتی برداشته شده و دسترسی به زیر کف و ادوات نصب شده میسر می گردد. مدیریت کابل ها و تاسیسات از این طریق به راحتی میسر می باشد.
  • امکان گسترش و تغییر آسان: با استفاده از فضای مناسب زیر کف کاذب اتاق سرور در صورت نیاز آتی می توان کابل و لوله کشی های اضافی را در اتاق انجام داد.
  • توزیع دو طرفه: در دیتا سنتر های بزرگ برق و شبکه و تاسیسات از مسیر های توزیع جداگانه بهره می برند. کابل شبکه و دیتا از طریق لدر ها و از بالا و اجرای کابل های برق و مسیر ادوات خنک کننده از پایین اتاق انجام می گیرد.
کف کاذب اتاق سرور

قطعات کف کاذب

  • نبشی: دور دیوار نصب شده و تایل ها در انتهای دیوار بر روی آن نصب می گردد.
  • پایه: در فواصل منظم و با ایجاد طرح مشبکی 60*60 برای هدایت و نصب استرینگر ها روی زمین نصب می شود.
  • استرینگر: قطعات فلزی است که بر روی پایه ها نصب شده و فضای نصب تایل را مهیا می نماید.
  • تایل: پانل جزء اصلی است که به شکل قطعات مربع با ابعاد 60*60 می باشد.
قطعات کف کاذب

انواع کف کاذب

کف کاذب در دو مدل فولادی و آلومینیومی و توپر و توخالی ساخته و عرضه می گردد. مدل فولادی توپر بهترین مدل برای اتاق سرور می باشد. برای محیط های دارای رطوبت بالا از نوع آلومینیومی یا فولاد گالوانیزه استفاده می شود.

روکش کف کاذب

روکش تایل ها در اتاق سرور می بایست آنتی استاتیک باشد. بدین معنی که الکتریسته ساکن را به سیستم ارت منتقل نماید. روکش های HPL روکش های مناسبی برای کف اتاق سرور می باشد.

ارتفاع کف کاذب اتاق سرور

قبل از خرید کف کاذب اتاق سرور ارتفاع مورد نیاز خود را محاسبه نمایید. این ارتفاع بر اساس میزان فضای قابل استفاده و میزان کابل و لوله عبوری از زیر محاسبه می شود. حداقل ارتفاع زیر اتاق سرور را معمولا 15 سانتیمتر برای اتاق سرورهای کوچک در نظر می گیرند تا بتوان سینی کابل را براحتی در آن نصب کرد. در صورت استفاده از سیستم های سرمایش و مسیر از پایین اتاق این ارتفاع به حداقل 40 سانتیمتر می رسد

نصب کف کاذب اتاق سرور

برای نصب ابتدا نبشی های دور اتاق بر روی دیوار نصب می شود. سپس محل نصب پایه ها علامت گذاری شده و بر روی زمین نصب می گردد. استرینگر ها بر روی آن سوار شده و تایل های کف روی آن قرار می گیرد.

برای استقرار رک ها از شاسی رک استفاده می شود. هرچند عموما کف کاذب استاندارد تحمل وزن رک را دارد اما شاسی رک علاوه بر تحمل وزن بالاتر از لغزش و جابجا شدن رک ها جلوگیری کرده و کابل کشی از زیر آن آسان تر انجام می پذیرد. میتوانید مطلب اتاق سرور چیست را مطالعه فرمایید تا با بقیه اجزای اتاق آشنا شوید.